ニュース

生命科学研究科 Anukul Preeyanuchさんが国際シンポジウム(ADMD 2017)にてポスター賞を受賞

20177月24日(月)~26日(水)名古屋大学で行われた

第21回先端ディスプレイ材料とデバイスの国際会議(ADMD 2017)において、博士課程後期課程年の

Anukul Preeyanuchさん(高分子材料化学研究室 指導教員:堤治教授)がポスター賞を受賞しました。

Ms. Anukul Preeyanuch (D2) received "ADMD 2017 Presentation Award” for her presentation by the title, “Photoluminescence Behavior of Rod-Shaped Gold(I) Complexes in Chiral Nematic Liquid Crystal” given at the 21st International Symposium on Advanced Display Materials & Devices (ADMD 2017) held from July 24 to 26, 2017 at the University of Nagoya.

Ritsumeikan University is one of the best universities in Japan. I am really glad to be a member of the Laboratory of Polymer Materials Chemistry at Ritsumeikan University.  My knowledge and skills have been rapidly improved by Ritsumeikan's learning system. At present , my research focuses on the synthesis of new liquid−crystalline gold complexes, which includes the investigation of liquid-crystalline behavior and photoluminescence properties in order to elucidate intriguing photoluminescence mechanisms. Through my research, I am also working to discover ways to apply these gold complexes to functional materials such as sensors and luminescence devices.

It was a great opportunity for me to attend the 21st International Symposium on Advanced Display Materials & Devices (ADMD2017) at Nagoya University. I received the poster presentation award for my topic on “Photoluminescence Behavior of Rod-Shaped Gold(I) Complexes in Chiral Nematic Liquid Crystal”. I am glad to have helped create a good reputation for my laboratory and our university. I am also very grateful to my professor and other lab members who continuously supported me along the way.

(和訳)

日本有数の大学の1つ、立命館大学。その大学で、私は高分子材料化学研究室の一員であることを大変うれしく思います。立命館大学の学習システムのおかげで、私自身の知識やスキルを急速に向上させることができました。現在は、新たな液晶性金錯体についての研究を進めています。液晶性や発光性金錯体の性質の調査を含め、その興味深いメカニズムを明らかにしていきます。また、機能材料としてセンサーや発光デバイスなどに金錯体を応用することにもつなげていきます。

名古屋大学で開催された第21回先端ディスプレイ材料とデバイスの国際会議(ADMD 2017)におきまして、発光性金錯体がキラルな液晶場では特異な物性を発現することを発表し、ポスター賞を受賞しました。

今回の受賞で我々の研究室、そして立命館大学の名声を高める一助となれたことを嬉しく思います。また、堤教授をはじめ、いつも支えてくれる研究室のみなさんに心から感謝します。

受賞おめでとうございます!

Congratulations!