ゼミ詳細
Food Insecurity at Ritsumeikan University
- ゴール
- Investigate how students encounter difficulties with food and the response by Ritsumeikan administrators 学生がどのように食事に苦労しているか、また、立命館大学による対応を調査する。
- 開催期間
- 2024年02月~2024年03月
- 頻度
- Meeting once a week, approximately 60 to 90 minutes. 3 fieldwork events to be held in April/May. The project will continue until mid-August. 週1回、60~90分程度。4月~5月にフィールドワークを3回実施。プロジェクトは8月中旬まで継続。
- 使用言語
- 日本語、英語 Japanese English
- キーワード
-
- 食、健康、文化、スティグマ、学生のウェルビーイング、
ゼミを立ち上げたいひと
JDP/GS students from the International Relations Department.国際関係学部のJDP/GSの学生
なぜ、このゼミを立ち上げたいのか(思いのたけ)
We want to document the difficulties students have with food, so we can create a more inclusive and healthy campus
より包括的で健康的なキャンパスを作るため、学生が食べ物に対してどのような困難を抱えているかを記録したい。
どんな人たちとゼミに取り組みたいか
We want students interested in learning research skills, especially 2nd and 3rd year students. Bilingual students are preferred.
リサーチ・スキルを学びたい学生で、特に2年生と3年生。バイリンガルの学生が望ましい。
どんなことに取り組みたいか
We want to organize 3 community events to get students involved in food education and run 3 focus groups to collect people's experiences. From July to August, we will be writing a report detailing our results.
学生が食育に参加するための地域イベントを3回開催し、人々の経験を収集するためのフォーカス・グループを3回実施したい。7月から8月にかけて、その結果を報告書にまとめる予定。