専門分野・ディシプリン

メディア論、テレビニュースの映像記号論分析

研究内容

My primary interest is in news production, particularly the production of the images used in television news. I also have broader interests in Japan's mass media, from the effects of technological shifts such as digitalisation on television networks to the ways newspapers are sold - and in broader issues related to visual communication in its various forms.

大学院を目指す方へ

Most of the information we rely on to know about the world around us comes via various types of mass media, television, news websites, newspapers, films and so on. However, the mass media are not neutral institutions which simply pass us facts about the real world we cannot directly experience. The information we received is changed by its passage through the mass media. If you want to understand the world you need to understand the media.
If you are interested in doing research into any aspect of media production or media texts in Japan then please get in touch, my speciality is news but the techniques I use, content and textual analysis, are broadly applicable to many different types of media text.

指導修士論文(過去5年)

• Hong Kong's Family Drama and Cultural Industry
  • Behind the Censorship National Security Justification and Economic Motivation
  • Health Information via Television: The Effects of Information from Japan on Thailand's Use of Media in Health Promotion