立命館大学 経営学部

2019/02/01 教育・研究

Cross-cultural management research – Interactive learning beyond borders

German-Japanese management team presents
Students interviewing the German manager

Learning beyond borders with eleven different nationals has been an impressive experience to participants of the Cross-cultural Management Research course conducted by Professor Dr. Rolf D. Schlunze.

The knowledge discussed enabled international and domestic students to acquire cognitive knowledge needed to adjust to intercultural workplaces. Interactions during a workshop with a German manager and his Japanese co-workers from an Osaka-based multinational firm helped student to create new knowledge needed to succeed globally.  The ability to learn beyond borders was encouraged through group presentations. Students taught each other the Trompenaars and Hampden-Turner (THT) framework.

The THT frame work is not only about realizing cultural differences but also designed to reconcile cultural differences. The frame was applied during an interview with a professional manager. Students presented their results in form of an E-poster and wrote-up a research report together.

Students participating in the course might have learnt how to build their “DNA” to succeed in intercultural workplaces.

年別アーカイブ